Skapa rätt atmosfär

atmosfarDet är viktigt att försöka skapa rätt atmosfär om man vill få ut så mycket som möjligt av massage och aromaterapi. Det är mycket svårt att slappna av och njuta av stunden om man inte befinner sig i en lugn inbjudande atmosfär. Det behöver inte vara svårt eller dyrt att skapa en lugn atmosfär i sitt hem. Om man däremot vill driva en massage eller aromaterapisalong bör man vara villig att spendera betydligt mer för att skapa ett utrymme som är helt designat för att skapa en lugn inbjudande miljö. Du skall dock tänka på samma saker oavsett om du vill skapa en lugn miljö i ditt hem eller i en salong.

Undvik skarpa färger

Du skall så långt som möjlig undvika starka färger. Välj istället lugna färger som får dig att slappna av. Det bästa alternativet är vanligtvis att helt och hållet använda vitt som basfärg på vägar och tak. Komplimentera detta med olika naturmaterial såsom bambu för att skapa en lugn inbjudande lite tropisk atmosfär. Bord och andra ytor får med fördel vara gjord av natursten. Man kan sedan använda sig av levande växter för att knyta ihop inredningen och ge den lite mer färg.

Använd levande ljus

Levande eld och levande ljus får vilken lokal som helst att kännas mer romantisk och inbjudande. Detta är sant oavsett om du använder små ljus eller stora facklor så det är möjligt att använda sig av levande eld i nästan vilken lokal som helst så länge man anpassar dess storlek efter vad som är säkert.

Om jag lite snabbt vill skapa en trevlig atmosfär hemma utan alltför mycket ansträngning så brukar jag använda mig av doftljus med lavendeldoft.  Det tar bara några sekunder att plocka fram och tända.  Vill jag lyxa till det mer så använder jag dock normalt både levande ljus och doftpinnar. (Läs mer om dessa nedan)

Se till att det luktar gott

doft

En lokal som luktar gott kommer alltid ha en bättre atmosfär och kännas mer inbjudande är en som inte luktar gott. Det finns ett flertal sätt att se till att det luktar gott. En populär metod för att få det att dofta så gott som möjligt är att använda sig av eteriska oljor som man placerar i små behåller och på strategisk utvalda platser i rummet. Det finns eteriska oljor med en lång rad olika dofter och alla kan hitta en olja som de tycker om.

Jag föredrar dock att använda mig av en annan metod som jag tycker skapar en mer mystisk, mer magisk atmosfär. Denna metod är att använda sig av doftpinnar. Doftpinnar brinner sakta och avger samtidigt lite rök och en god doft. De tilltalar både båda visuellt och doftmässigt till skillnad från oljan som bara luktar gott. Jag använder mig alltid av naturliga doftpinnar med jasmin eller lavendeldoft eftersom jag finner att dessa avger en naturlig lugnande doft. Men det är mycket möjligt att du föredrar andra dofter. Det är viktigt att du inte är rädd att pröva olika dofter tills du hittar de dofter du tycker bäst om.

orkideerStäll orkidéer på borden

De flesta av oss tycker att orkidéer är mycket vackra och kan hjälpa till att skapa den atmosfär vi vill ha. De bidrar också med små vackra fläckar av färg i omgivningen. Ett bra exempel på detta är Phalaenopsis orkidéer. De kan köpas i nästan vilken butik som helst och är inte särskiljt dyra men trots detta tycker nästan alla om dem och tycker de känns lyxiga. Som en extra bonus är de väldigt lätta att sköta och blommor villigt om flera gånger om året.

Använd vatten

De flesta människor älskar ljudet av rinnande vatten och en inomhusfontän kan göra under för att få en miljö att kännas mer inbjudande. Anpassa fontänens storlek till hur mycket plats du har. I ditt hem kan en liten bordsfontän vara ett bra alternativ medan en salong med fördel kan installera en lite större golvfontän. Om det finns plats så kan en liten damm med koifisk eller arowanor göra under för atmosfären. De behöver inte kosta mycket att bygga eller att underhålla.