Ordna din ekonomi

bättre ekonomiEtt av de vanligaste problemen till osunt leverne och dålig hälsa är dålig ekonomi. När man inte har pengar så har man bekymmer som gnager hela dagarna och dessutom så blir man väldigt begränsad i vad man kan göra och framför allt hur mycket man kan vara ledig. Alla som någon gång har haft eller har dålig ekonomi förstår nog vad jag menar.

Ordnad ekonomi är en grundsten

Om man har väldigt dålig ekonomi så har man förmodligen inte råd att prioritera nyttig mat framför billigt halvfabrikat, man måste jobba så mycket man kan och man oroar sig dagligen hur man ska klara varje månad rent ekonomiskt. Detta är ett stort problem för många och det sätter verkligen käppar i hjulen för många som egentligen vill jobba med sitt välmående.

Kämpa dig till bättre ekonomi

Det första man ska göra är att försöka minska på e.v skulder och löpande kostnader som är onödiga och stora. Om man t.ex har lånat mycket pengar på olika ställen och dragit på sig flera skulder, så kan man med fördel samla sina lån på ett och samma ställe för att sänka räntekostnader. Detta gör man genom att besöka en bank eller ett kreditbolag som erbjuder privatlån med låg ränta som man ansöka om direkt på nätet.

Budgetera och planera

När du ordnat dina skulder och minimerat de löpande kostnaderna så är det dags att budgetera ekonomin och få balans på utgifter kontra inkomster. Eftersom det är svårt att höja sina inkomster på ett snabbt sätt så måste man fokusera på att sänka sina uppgifter. När du gjort en budget så kommer du förhoppningsvis få pengar över varje månad och då ska du planera att jobba upp en buffert.

Ekonomi går att direkt jämföra med välmående, när det väl börjar kännas lite bättre så får man blodad tand och jobbar ännu hårdare. Det ena leder till det andra som jag brukar säga.