Vägen till välmående

välmåendeVälmående handlar om att många olika saker ska vara i balans och fungera, både i kropp och själ. Man måste bl.a äta rätt, motionera och att lära sig hantera den stressiga vardagen för att även må bra psykiskt. Alla dessa delar hänger samman och de är alla lika viktiga att arbeta med.

Det ena leder till det andra

Om man t.ex inte äter sunt och är lat så påverkar det inte bara kroppen fysiskt. Det leder till:

  • Sämre självförtroende, både för sitt utseende och sin prestationsförmåga.
  • Man blir tröttare och presterar sämre.
  • Man får sämre humör och hanterar psykiska situationer sämre.
  • Man får inte en allsidig kost och går miste om viktiga näringsämnen.
  • Och mycket mer.

Allt detta kan gå så långt att man blir överviktig, man får dåliga tänder, skadade organ och mycket mer. När man väl hamnat i "träsket" så är det också svårt att ta sig ur.

Tänk på din hälsa

Aromaterapi är ett bra komplement till välmående för kropp och skäl, men man måste samtidigt jobba med grundläggande saker som skapar de riktigt stora effekterna. Kost och träning är det absolut viktigaste, för det ger den snabbaste effekten, både fysiskt och psykiskt. Det är även viktigt att tänka på sitt självförtroende och kroppens skick, t.ex sin munhygien. Dåliga tänder och tandkött leder faktiskt till inflammationer i munnen som sprider sig genom hela kroppen. Se därför till att regelbundet uppsöka tandläkare för att upprätthålla en god munhygien.

Detta är bara några exempel på vad dåliga saker kan göra med välmåendet och vad man kan göra för att förbättra det. I slutändan handlar det om sunt förnuft och vad man accepterar. Om du inte gör något åt ditt välmående så har du accepterat att må dåligt och du kommer således inte att kunna ta dig till ett bättre välmående. Det är trots allt DU som måste hjälpa dig själv.